Hoe moet je jouw bank schoonmaken?

Na een dag hard werken is het heerlijk om even bij te komen op je bank. Fijn met een kopje koffie, een bakje chips of wat chocola. Een vlek is dan zo gemaakt. Gelukkig zijn er manieren om die vlekken te verwijderen, zodat jij zo lang mogelijk van je bank kan genieten.  Daarom geven wij je 5 tips om je bank schoon te maken.

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

 

Je bank schoonmaken: 5 tips

Een bank is een van de grootste en meest belangrijke meubels in je huis. Het meubel is relatief prijzig en staat jarenlang in je woonkamer. Niet gek dat je wilt dat je bankstel er mooi uit blijft zien. Met deze 5 tips weet jij hoe je je bank schoonmaken moet, zodat je er lang plezier van hebt.

 

Tip 1: Check het materiaal van je bank

Voordat je begint met je bank schoonmaken, moet je eerst goed kijken van welk materiaal je bankstel gemaakt is. Niet elk schoonmaakmiddel is geschikt voor elk materiaal. Kijk daarom altijd goed of een schoonmaakmiddel geschikt is voor jouw bank. En test het reinigingsmiddel eerst op een klein, onopvallend stukje van je bank. Zo voorkom je dat je je hele bank verpest.

 

Tip 2: Verwijder stof en kruimels van je bank voordat je gaat schoonmaken

Om tot het schoonste resultaat te komen, moet je eerst stof en kruimels verwijderen. Haal hiervoor alle losse kussens van je bank. Stofzuig je bank helemaal met een geschikt opzetstuk. Besteed extra aandacht aan kieren en gaten. Klop vervolgens alle losse kussen uit. Nu kan je bank echt schoongemaakt worden.

bank schoonmaken

Tip 3: Gebruik een witte doek voor het schoonmaken van je bank

Gebruik geen gekleurde doeken om vlekken te verwijderen. Een gekleurde doek kan afgeven op je bankstel, terwijl je juist van vlekken af wilt. Met een witte doek heb je dat probleem niet.

 

Tip 4: Gebruik TMC 520 vlekkenreiniger

TMC 520 is een vlekkenreiniger voor alle textiele stoffen. Het is niet geschikt voor leren banken. Met deze vlekkenverwijderaar kun je je bank schoonmaken op een veilige manier. Het schoonmaakmiddel zit in een spuitflacon en is direct te gebruiken. Ideaal als je snel vlekken wilt verwijderen! Je spray de TMC 520 gewoon op de vlek, wacht eventjes en dept met een schone, witte doek op de vlek. Als de vlek nog niet helemaal weg is, kun je het proces herhalen.

Het is bij TMC 520 en elk ander schoonmaakmiddel belangrijk dat je op de vlek dept en niet wrijft. Als je gaat wrijven, kun je de vezel van de stof beschadigen. Dit zorgt voor lelijke plekken die je niet kunt verwijderen.

TMC 520 is verkrijgbaar bij Ten Cate Wonen en Slapen.

 

Tip 5: Sluit een All in House Service af bij aankoop van je nieuwe meubel

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom biedt Ten Cate Wonen en Slapen de All in House Service aan. Deze dienst kun je afsluiten bij aankoop van je nieuwe bank of fauteuil. Met aanvullende dienst profiteer je jarenlang van de beste bescherming tegen vlekken.

Lees meer over de All in House Service