Dupligordijnen

Met dupligordijnen haal je niet alleen mooie raamdecoratie in huis, maar geniet je ook van verschillende voordelen. De gordijnen geven je controle over de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt en hebben een isolerende werking.

Ten Cate Wonen en Slapen heeft een ruim assortiment dupligordijnen in verschillende stijlen en kleuren. Je kunt je raamdecoratie helemaal afstemmen op jouw interieurstijl.

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

Wat zijn dupligordijnen?

Een dupligordijn lijkt op een plissé gordijn, maar heeft twee lagen stof in plaats van één. Eén laag is transparant en de andere laag is ondoorzichtig. Je kunt de transparante laag openzetten voor meer licht en de ondoorzichtige laag gebruik je om de privacy te behouden. Afhankelijk van welke dupligordijnen je kiest, kun je de gordijnen aan de boven- en onderkant openen en sluiten. Zo kun je de lichtinval nog beter reguleren.

Dupligordijnen hebben een isolerende werking. Door de dubbele laag stof ontstaat er een honingraatstructuur. De lucht tussen de twee lagen staat stil en houdt in de winter warmte vast. In de zomer zorgen de gordijnen er juist voor dat de warmte buiten blijft.

5 redenen om voor dupligordijnen te kiezen

Er zijn verschillende redenen om voor dupligordijnen te kiezen. We delen de 5 belangrijkste redenen:

1. Met een dupligordijn kun je lichtinval beter reguleren, afhankelijk van het dupligordijn dat je kiest. Zo kun je de hoeveelheid licht in een kamer kunt aanpassen aan je voorkeuren.

2. De gordijnen hebben door de dubbele stoflaag een isolerende werking. In de winter houden ze warmte vast en kou buiten. In de zomer werkt dit precies andersom. Je hoeft dus minder snel je verwarming of airco aan te zetten, wat kan leiden tot lagere energiekosten. Let er wel op dat gordijnen alleen vaak niet genoeg zijn om je huis te isoleren. Als je bijvoorbeeld enkel glas hebt, zal de isolerende werking een stuk minder zijn.

3. We hebben een groot assortiment dupligordijnen in diverse stijlen en kleuren. De gordijnen zijn gemakkelijk aan te passen aan jouw woonstijl. Daarnaast zijn er diverse andere raamdecoraties verkrijgbaar, zoals horizontale jaloezieën, verticale jaloezieën, inbeteweens en vitrages.

4. De gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, waaronder vochtbestendige stoffen. Hierdoor kun je ook een dupligordijn in je keuken of badkamer plaatsen.

5. Dupligordijnen zijn makkelijk te reinigen.

Een dupligordijn voor elk interieur

Je kunt de dupligordijnen naar wens samenstellen. Je hebt ruime keuze uit verschillende stijlen, kleuren en stoffen. De gordijnen zijn verkrijgbaar in bijzondere stoffen met warmte werende, vuilafstotende, vochtbestendige en vlam vertragende eigenschappen. De vochtbestendige stoffen zijn heel handig in de keuken en badkamer. We hebben ook duurzame stoffen, gemaakt van gerecycled materiaal: mooi en ecologisch verantwoord!

Ook de transparantie van de gordijnen kun je zelf bepalen. Je hebt keuze uit transparant, semi-transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. De verduisterende gordijnen zijn perfect voor de slaapkamer. Verder kun je de plooibreedte van het dupligordijn bepalen: 25, 32 of 64 mm. Doordat je de gordijnen zelf kunt samenstellen, kan de raamdecoratie makkelijk aangepast worden aan het interieur van je woning. Ben je benieuwd naar de gordijnen? Bekijk het moodboard en laat je inspireren of bezoek onze woonwinkel.

Moodboard dupligordijnen Ten Cate