Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn terug van weggeweest en zijn mooier dan ooit tevoren. Bij Ten Cate Wonen en Slapen hebben we een groot assortiment jaloezieën. Hout, aluminium, kleurrijk of neutraal. We hebben het allemaal. Bovendien kun je de raamdecoratie zelf samenstellen en volledig afstemmen op jouw interieur.

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

Wat zijn horizontale jaloezieën?

Horizontale jaloezieën is een soort raamdecoratie. Een horizontale jaloezie is gemaakt van lamellen die horizontaal op elkaar zijn gestapeld. Je kunt de lamellen in verschillende standen plaatsen om het licht en de inkijk van buiten naar binnen te regelen.

Lamelbreedte

De lamellen kunnen van hout of aluminium zijn. Beide materialen hebben een unieke uitstraling. Naast het materiaal heeft de lamelbreedte ook invloed op de uitstraling van de raambekleding. Een kleine lamelbreedte komt het meest tot zijn recht op een klein raam. Voor grote ramen is een lamelbreedte van 50mm of groter het meest geschikt. Hoe breder de lamel, hoe meer licht er binnenkomt.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn enorm populair. Ze zijn gemaakt van metaal, wat deze raamdecoraties zeer duurzaam maakt. De aluminium jaloezieën zijn bestand tegen kromtrekken, vervorming en vocht. Hierdoor zijn ze ideaal voor vochtige ruimtes, zoals badkamers.

Wij hebben een ruim assortiment aluminium jaloezieën. Er zijn ontzettend veel kleuren en afwerkingen verkrijgbaar, waar je ze goed kunt afstemmen op jouw interieur.

Aluminium jaloezieën onderhouden

Horizontale jaloezieën van aluminium zijn eenvoudig schoon te maken, zeker in vergelijking met gordijnen. Sluit de lamellen en neem de jaloezieën af met een plumeau of stofdoek. Vervolgens open je de lamellen en neem je elke lamel af of alle stof te verwijderen. Doe dit wekelijks of om de week.

Zijn de aluminium lamellen vuil? Probeer ze dan eerst schoon te maken met een vochtige doek. Als dat niet werkt, kun je een milde allesreiniger gebruiken. Laat de lamellen vervolgens goed drogen.

horizontale jaloezieën

Horizontale houten jaloezieën

Houten jaloezieën passen in elk interieur. Ze zijn sfeervol en geven ruimtes een warme en luxe uitstraling. De raamdecoraties zijn in verschillende houtsoorten en kleuren verkrijgbaar. Van zwart glad bamboe tot licht hout met structuur. Voor elke stijl is er een houten jaloezie.

Wil je meer weten over deze raamdecoraties? Of wil je inspiratie op doen? Bekijk dan onze houten jaloezieën pagina.

Horizontale jaloezieën op maat

Raamdecoraties van Ten Cate Wonen en Slapen zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor kun jij jaren genieten van jouw raambekleding. Het is dan wel zo fijn als je jouw raambekleding mooi vindt.

Als je horizontale jaloezieën gaat aanschaffen, mag je ze helemaal zelf samenstellen. Je kiest het materiaal, de kleur, de afwerking en de lamelbreedte. Vind je het lastig om keuzes te maken? Dan helpen wij je graag!

Bij Ten Cate Wonen en Slapen willen we jou ontzorgen. We inspireren je met moodboards op de website en je kunt de producten bekijken in de winkel. We luisteren naar jouw wensen en woonsituatie en geven je op basis daarvan deskundig advies. Ook over het inmeten hoef je je niet druk te maken, want wij komen de raamdecoratie gratis inmeten. Dat is de service van Ten Cate Wonen en Slapen!