Kleine woonkamer inrichten? Zo doe je dat!

Een kleine woonkamer inrichten vraagt misschien om wat creativiteit, maar er is heel veel mogelijk. Met de juiste indeling en meubels benut je de ruimte optimaal. En er zijn zelfs manieren om jouw kleine woonkamer groter te laten lijken! Maar hoe pak je het aan? Wij geven je 5 tips voor het inrichten van een kleine woonkamer.

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

 

1. Gebruik multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn een slimme oplossing voor een kleine woonkamer. Doordat je meerdere meubels combineert, benut je de ruimte optimaal. En dat allemaal zonder dat je hoeft in te leveren op comfort en stijl.

Polipol maakt van die handige, multifunctionele meubels. Zo hebben ze banken met opbergvakken. Perfect om accessoires, seizoensgebonden kleding en andere spullen in op te bergen. Zo blijft je woonkamer lekker opgeruimd, waardoor het een stuk groter lijkt. Een ander populair multifunctioneel meubel is de slaapbank. Overdag heb je een lekkere loungeplek en ’s avonds creëer je in een handomdraai een extra slaapplek in jouw kleine woonkamer.

De zitmeubels van Polipol zijn niet alleen functioneel, maar zien er ook prachtig uit. Je kunt jouw Polipol bank helemaal zelf naar wens samenstellen. Daarbij heb je keuze uit diverse kleuren, stoffen, opstellingen en extra’s. Zo krijg je een bank die helemaal bij jouw stijl en woonruimte passen.

Een ander veelzijdig meubel is een poef. Gebruik hem om op te zitten of om je voeten op te leggen. Tafeltje nodig? Zet een dienblad op je poef en je hebt een praktische bijzettafel!

2. Ga voor een ronde eettafel

Komt jouw eettafel in de woonkamer te staan? Ga dan voor een ronde eettafel van Bruuts. Zo’n tafel neemt weinig ruimte in, maar biedt wel genoeg zitplaatsen om met vrienden aan te tafelen. Aan een tafel met een diameter van 140 centimeter kunnen wel 6 personen zitten. Combineer de ronde eettafel met stoelen zonder armleuningen. Deze kun je dichter tegen de tafel aanschuiven, waardoor je kostbare ruimte bespaart.

3. Maak je kleine woonkamer optisch groter

Er zijn allerlei handige trucjes om je woonkamer optisch groter te laten lijken. We zetten de handigste tips op een rijtje:

  • Werk met lichte kleuren. Donkere kleuren laten de ruimte kleiner aanvoelen. Gebruik daarom wit en andere neutrale tinten op de muren. Deze kleuren weerkaatsen het licht en maken je woonkamer optisch groter. Kies ook voor een vloer in een lichte (hout)tint.
  • Ga de hoogte in. Gordijnen die van het plafond tot aan de grond reiken, smalle hoge kasten en lange planten laten je plafond hoger lijken. Hier voelt je woonkamer automatisch groter aan.
  • Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Jouw woonkamer lijkt de grootste van het land! Door spiegels aan de muur te hangen, creëer je diepte en lijkt de ruimte een stuk groter. Hoe groter de spiegel, hoe groter het effect.
  • Leg je vloer de juiste richting op. Smalle kamer? Leg je vloer in de breedte, om de ruimte zo optisch groter te maken. Bij een ondiepe kamer leg je de vloer in de lengte om een groots effect te creëren.

kleine woonkamer inrichten

4. Kleine woonkamer inrichten = keuzes maken

Een vaasje hier, een lampje daar. Nog een leuke fauteuil in de hoek en een groot dressoir tegen de muur. Daar is in een kleine woonkamer helaas geen ruimte voor. En ga je toch veel spullen verzamelen? Dan lijkt de kleine ruimte al gauw nog kleiner. Kies daarom je meubels en accessoires zorgvuldig uit. Ga niet voor tientallen decoraties, maar kies één of twee eyecatchers.

5. Zorg voor lucht onder je meubels

Massieve meubels die op de grond staan, ogen zwaar en laten je woonkamer nog kleiner voel. Zorg daarom voor lucht onder je meubels. Hoe je dat doet? Door te kiezen voor meubels op pootjes. Ga voor een bank met hoge pootjes, zodat je er onderdoor kan kijken. Pas het zelfde principe toe bij je eetkamerstoelen. Of kies voor een bartafel met barkrukken om aan te eten.

Sommige meubels en accessoires gaan helemaal met de voetjes van de vloer. Denk bijvoorbeeld aan een zwevend tv-meubel, plankjes aan de muur en wandlampen.