Marmoleum vloer

Als je op zoek bent naar een strakke vloer die ook nog eens duurzaam is, dan is marmoleum wat voor jou! Ten Cate Wonen en Slapen heeft een ruim assortiment marmoleum vloeren, in allerlei kleuren en patronen.

Wat is marmoleum?

Marmoleum is een linoleumvloer van het merk Forbo. Het wordt gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder lijnolie, dennenhars, kurkstof en zaagsel. Marmoleum is daardoor een zeer duurzaam product; het kan vrijwel volledig worden hergebruikt. Naast het feit dat marmoleum milieuvriendelijk is, staat het ook prachtig in je interieur.

 

Voordelen van een marmoleum vloer

Een marmoleum vloer heeft verschillende voordelen. Wij lichten ze graag toe.

•  Marmoleum is verkrijgbaar in verschillende kleuren
Elk jaar worden er nieuwe kleuren marmoleum ontworpen, geheel volgende de laatste woontrends. Je kunt marmoleum kleuren ook met elkaar combineren om bijzondere patronen, looppaden en zones te creëren. Er is dus altijd wel een marmoleum vloer die bij jouw interieur past!

•  Een duurzame vloer die heel lang mee gaat
De levensduur van een marmoleum vloer is maar liefst 40 jaar. Je kan dus heel lang van deze vloer genieten, mits je hem netjes onderhoudt.

•  Hygiënische vloer
Linoleum vloeren hebben antibacteriële eigenschappen. Dit betekent dat bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen en zich niet kunnen verspreiden. Dit maakt de vloer super hygiënisch. Daarnaast hebben de marmoleum vloeren een speciale toplaag. Deze toplaag biedt een betere weerstand tegen vlekken en voor mindere vuilopname. De vloer is hierdoor eenvoudig schoon te maken.

Nadelen van een linoleum vloer

Heeft een linoleum vloer dan alleen maar voordelen? Nee, helaas kent marmoleum net als elke andere vloer ook nadelen. Zo is een marmoleum vloer bijvoorbeeld niet waterdicht. Water en vocht zorgen ervoor dat de vloer vervormt, waardoor het kan beschadigen. Het is daarom belangrijk om vloeistoffen direct van de vloer te verwijderen. Wil je wel een volledig waterdichte vloer? Kijk dan eens naar onze COREtec vloeren!

Een ander nadeel is dat marmoleum niet direct over elke basisvloer gelegd kan worden. De ondervloer moet namelijk geëgaliseerd zijn, anders is de uitstraling minder mooi en gaat de vloer minder lang mee.

Vloeren bij woonwinkel Ten Cate Wonen en Slapen

Wil jij graag een marmoleum vloer? Kom naar Ten Cate Wonen en Slapen! Bij onze woonwinkel vind je linoleum vloeren in veel verschillende kleuren. We kunnen je uiteraard adviseren en helpen met het kiezen van de juiste vloer. Mooie vloer uitgekozen? Dan komen wij hem graag bij jou thuis leggen. Dat is de service van Ten Cate Wonen en Slapen!

Bij ons kan je ook terecht voor andere vloeren, zoals PVC-vloeren en tapijt.

Bekijk de route naar onze winkel