Overgordijnen

Overgordijnen voorkomen dat iemand van buiten naar binnen kijkt, vermijden dat er te veel licht naar binnen schijnt, verbeteren de akoestiek van de ruimte en isoleren de kamer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat gordijnen het binnen gezellig maken als het buiten donker is.

 

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

 

 

3 voordelen van overgordijnen

Naast dat overgordijnen privacy bieden en licht tegen kunnen houden, hebben ze nog meer voordelen. Wij lichten er 3 toe!

Gordijnen zijn makkelijk te combineren

Overgordijnen zijn net als inbetweens en vitrages makkelijk te combineren met andere raamdecoratie. Combineer overgordijnen bijvoorbeeld met vitrages voor een volumineuze look. Of denk eens aan een combinatie met vouwgordijnen of plissés.

Het combineren van verschillende raamdecoraties ziet er niet alleen leuk uit, het heeft ook praktische voordelen. Zo zorgt het voor een betere isolatie en kun je meer spelen met lichtinval en privacy.

overgordijnen

Overgordijnen met bijzondere eigenschappen

Bij Ten Cate Wonen en Slapen kun je gordijnen met bijzondere eigenschappen bestellen. Hiermee kun je bepaalde woonproblemen aanpakken, zoals slechte akoestiek. De raamdecoraties zijn net zo mooi als gewone overgordijnen, maar zijn ook op hun eigen manier zeer praktisch. We vertellen je graag over een aantal van deze gordijnen:

  • •  Isolerende gordijnen

Isolerende overgordijnen houden je huis in de zomer lekker koel en in de winter heerlijk warm. Op deze manier bespaar je weer wat op je energierekening.

  • •  Akoestische gordijnen

Woon je aan een drukke straat of heb je een nieuwbouwhuis dat ontzettend galmt? Dan zijn akoestische overgordijnen een uitkomst! Deze raambekleding is gemaakt van een speciale, extra dikke stof. Ze vangen geluidsgolven op en dempen het geluid. Zo ervaar jij weer rust in huis.

  • •  Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen maken je kamer lekker donker, zodat jij goed kunt slapen. Bij Ten Cate Wonen en Slapen kun je kiezen uit 3 verduisterende stoffen: semi-verduisterend, intens verduisterend en lichtdicht. Bij semi-verduisterende overgordijnen zie je nog wel of het dag of nacht is, maar je kunt wel lekker slapen. Intens verduisterende raambekleding maakt je kamer superdonker, maar de stof is niet lichtdicht. De lichtdichte stof laat geen enkel licht door. Perfect als je vaak overdag moet slapen, omdat je bijvoorbeeld nachtdiensten werkt.

  • •  Brandvertragende gordijnen

Gezellig een kaarsje aansteken of je telefoon opladen zijn normale dingen om te doen. Maar gevaar zit soms in een klein hoekje. Zelfs een klein waxinelichtje of onschuldig ogende kortsluiting kan een brand veroorzaken. Met brandvertragende gordijnen maak je je huis een stuk veiliger. De speciale stof vat moeilijk of geen vlam. Dit kan voorkomen dat een kleine brand verandert in een grote brand.

  • •  Luchtzuiverende gordijnen

De lucht die we inademen is vaak helaas niet schoon. Bij het koken op gas, maar ook uit plastic en verf komen allerlei chemische stoffen vrij. Luchtzuiverende gordijnen zetten deze slechte stoffen om in schone lucht. Op deze manier kan deze raambekleding bijdragen aan een gezondere leefomgeving. Uiteraard is regelmatig ventileren ook noodzakelijk.

overgordijnen

Overgordijnen op maat

Wij maken overgordijnen op maat. Hierdoor kun je de gordijnen helemaal afstemmen op jouw woonwensen en interieurstijl. Je hebt keuze uit verschillende stoffen, plooisoorten en tientallen kleuren en prints. Alles om jouw nieuwe raambekleding helemaal naar je zin te maken.

We komen graag de gordijnen bij je inmeten. Zo weet je dat je de juiste maat bestelt. Niet te smal of te kort, maar perfect op maat voor jouw raam.