Welke raambekleding is geschikt voor de badkamer?

Een raam in de badkamer is super fijn. Het maakt je badkamer lekker licht en helpt je om je badkamer te luchten als je geen ventilatiesysteem hebt. Maar een raam in de badkamer is minder prettig als de overburen naar binnen kunnen kijken. Raambekleding is de perfecte oplossing om meer privacy te creëren. Maar welke raambekleding kun je nou het beste kiezen voor zo’n vochtige ruimte? Wij geven je de 5 beste opties!

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

 

5x de beste badkamer raambekleding

Bij Ten Cate Wonen en Slapen vind je raambekleding voor elke stijl en elke ruimte. Onze collectie Bece plissé- en dupligordijnen, verticale jaloezieën, (duo)rolgordijnen en aluminium jaloezieën zijn gemaakt van vochtbestendige materialen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om in je badkamer te gebruiken. Bovendien zijn deze materialen erg makkelijk schoon te maken.

Plissé- en dupligordijnen

Plissés en dupligordijnen kun je eenvoudig van boven naar beneden bewegen en andersom. Hierdoor kun je spelen met lichtinval en privacy. De plissé- en dupligordijnen zijn naar wens samen te stellen. Je hebt keuze uit talloze stijlen en kleuren. Zo kun je jouw gordijnen helemaal afstemmen op jouw badkamer. Verder zijn plissés en dupligordijnen voor elk raam, zelfs voor (half)ronde en trapezium ramen!

Verticale jaloezieën

Verticale jaloezieën van kunststof zijn ideaal voor in de badkamer. Door de lamellen te draaien, bepaal je zelf hoeveel licht er binnenkomt. Ook kun je zo perfect je privacy regelen. De lamellen zijn zelfs zo af te stellen dat jij van het uitzicht kan genieten, terwijl er niemand naar binnen kan kijken. Handig als je een middag wilt relaxen in bad. Wil je meer licht of is het tijd om de ramen schoon te maken? Dan schuif je alle lamellen opzij.

Deze raambekleding is onderhoudsarm. Stof hecht zich slecht aan de verticale lamellen, waardoor je er weinig werk aan hebt. Met een vochtig doekje haal je vuil in een handomdraai weg.

Rolgordijnen

Dankzij de vochtwerende stof, kun je onze rolgordijnen ook gebruiken in de badkamer. Rolgordijnen zijn sfeervol en tijdloos. Ze zijn in veel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar.

Je kunt zelf de transparantie van jouw gordijnen kiezen. Semi-transparante rolgordijnen zijn ideaal als je veel lichtinval wilt, maar ook wat privacy nodig hebt. Vanaf buiten zijn er alleen maar schimmen te zien, terwijl jij wel kan genieten van natuurlijke lichtinval. Wil je volledige privacy? Dan kun je kiezen voor verduisterende gordijnen. Buitenstaanders kunnen hier helemaal niks doorheen zien, zelfs geen silhouet. Het nadeel is dat er ook geen licht doorheen komt.

Rolgordijnen zijn erg geschikt voor montage op draai- kiepramen. Door een zijgeleiding toe te voegen kun je de stof vastzetten tegen het kozijn. Hierdoor zal de stof altijd met het raam mee bewegen.

Duo rolgordijn

Duo rolgordijnen worden ook wel roljaloezieën of zebra gordijnen genoemd. Deze raamdecoratie is een luxere variant van het rolgordijn. Het  gordijn bestaat uit twee stoflagen: een met transparante banen en een met niet-transparante banen. Door de stoflagen langs elkaar heen te bewegen, kun je spelen met licht. Ook kun je zo eenvoudig de gewenste privacy bepalen.

Roljaloezieën zijn bijzonder stijlvol. Doordat je twee banen stof hebt, krijg je een speels effect. Uiteraard heb je keuze uit tientallen kleuren en patronen, zodat je een combinatie kan vinden die helemaal bij jouw smaak past.

Aluminium jaloezieën

Hou je van een stoere look? Dan zijn aluminium jaloezieën de perfecte keuze voor jouw badkamer. Het materiaal geeft je badkamer namelijk een industrieel tintje. Je kunt de horizontale jaloezieën helemaal naar wens samenstellen. Kies je favoriete kleur en bepaal of je voor matte of glanzende lamellen gaat. Of voeg een ladderband toe aan de jaloezieën voor een luxe uitstraling. Verder kun je ook zelf de lamelbreedte bepalen. Smalle lamellen geven een elegant en rustig beeld, terwijl extra brede lamellen zorgen voor een robuuste uitstraling.

Aluminium jaloezieën zijn niet alleen mooi, maar ook heel praktisch. Door de lamellen te draaien, regel je eenvoudig de lichtinval en privacy. Het materiaal is vochtbestendig, makkelijk schoon te maken en kan wel tegen een stootje.