Raamdecoraties

Je hebt je meubels zorgvuldig bij elkaar gezocht en de kleur op de muur past perfect bij jouw woonstijl. Zonde als je raamdecoratie dan niet met de rest van het interieur matcht. Bij Ten Cate Wonen en Slapen maken we raambekleding op maat. Je hebt keuze uit verschillende soorten raambekledingen, materialen en kleuren. Hierdoor slaag je bij ons altijd voor raambekleding die bij jouw interieurstijl past.

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

 

Bekijk de raamdecoratie actie

5 voordelen van raamdecoratie

Niet iedereen heeft raambekleding in elke kamer van het huis. Sommige mensen zijn bang dat raambekleding te veel licht tegenhoudt. Jammer, want raambekleding brengt zoveel voordelen met zich mee. Bovendien bestaan er genoeg soorten raambekleding die daglicht doorlaten, zonder dat je de voordelen van raamdecoratie misloopt.

Voordeel 1: Raamdecoraties versterken je interieur

Met de juiste raambekleding versterk je je interieur. Er zijn verschillende soorten raambekleding verkrijgbaar in allerlei kleuren, prints en materialen. Elke soort heeft zijn eigen uitstraling. Zo passen houten jaloezieën perfect in een landelijk interieur en geeft poederroze vitrages je huis een romantische touch.

Je kunt verschillende soorten raambekleding combineren voor een interessant effect. Combineer bijvoorbeeld overgordijnen met rolgordijnen om de ruimte op te vullen en een gezellige sfeer te creëren. Of maak een unieke look door gordijnen in verschillende kleuren en patronen te layeren. Bij Ten Cate Wonen en Slapen helpen we je graag met het uitzoeken van raamdecoratie die perfect bij jouw woonstijl en wensen past.

Voordeel 2: Raambekleding werkt isolerend

Raambekleding kan in warmte in de winter vasthouden en juist tegenhouden in de zomer. Zo profiteer je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat. Bovendien hoef je door de isolerende werking van gordijnen minder snel je kachel of airco aan te doen, wat kan leiden tot een lagere energierekening.

De ene soort raambekleding isoleert beter dan de andere. In de winkel adviseren we je hier graag over.

Voordeel 3: Gordijnen kunnen geluiddempend werken

Sommige raamdecoratie, zoals gordijnen met een dikke stof, kunnen geluiddempend werken. Ze absorberen, net als vloerkleden, het geluid en voorkomen gegalm in een ruimte.

Voordeel 4: Raamdecoratie zorgt voor privacy

Met raambekleding voorkom je dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken. Bang dat je moet kiezen tussen privacy en genoeg licht in huis hoeft niet. Er zijn genoeg soorten raambekleding die nieuwsgierige blikken buitenhouden en licht binnenlaten.

Voordeel 5: Raambekleding werkt zonwerend

Natuurlijk licht in huis is fijn, maar het kan ook vervelend zijn. Bijvoorbeeld als je rustig televisie wil kijken, maar je niks ziet omdat het zonlicht weerkaatst wordt op het scherm. Of als je woonkamer toch wel erg warm wordt, omdat de zon de hele dag om het raam staat. De juiste raambekleding houdt het licht tegen of dempt het, waardoor je er minder last van hebt.

Welke raambekleding moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten raambekleding. Elke soort heeft bepaalde eigenschappen en voordelen. Voor welke raambekleding je het beste kan kiezen, hangt van een aantal factoren af:

  • • Wat vind je mooi?
  • • In welke ruimte komt de raamdecoratie te hangen?
  • • In welke mate moet de raambekleding isolerend zijn?
  • • In welke mate moet de raambekleding verduisteren?

In de winkel helpen we je graag met het kiezen van de beste raambekleding voor jouw situatie. Of bekijk de verschillende raamdecoratie pagina’s hieronder voor meer informatie en inspiratie.