Retro bank

Ben jij ook zo gek op de vintage woonstijl? Met een retro bank van UrbanSofa haal je het gevoel van vroeger in huis, maar dan in de stijl van nu. Laat je vintage bank de ster zijn van je woonkamer of combineer hem eenvoudig met andere retro meubels of andere woonstijlen.

Bij Ten Cate Wonen en Slapen shop je retro meubels voor elk interieur. Benieuwd naar ons assortiment? Kom langs in de winkel of neem contact met ons op!

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

Wat is een retro woonstijl?

De retro woonstijl kenmerkt zich door meubels, kleuren en vormen die geïnspireerd zijn op de jaren ’50, ’60 en ’70. Je ziet veel ronde vormen, uitgesproken prints en opvallende kleuren. Ook warm hout, velours en ribstoffen mogen niet ontbreken in een retro interieur.

De termen vintage en retro gebruiken we veel door elkaar, maar er is een verschil tussen de twee. Vintage meubels zijn gebruikte meubels die tenminste 40 jaar oud zijn. Retro meubels zijn nieuwe meubels, maar met de uitstraling van meubels van vroeger. Een retro bank noemen we vaak een vintage bank, maar is dat dus eigenlijk niet.