3 slaapkamer ideeën voor een sfeervolle slaapkamer

De slaapkamer inrichten? Het kan heel overweldigend lijken. En dat terwijl je in de slaapkamer juist tot rust moet komen. Met onze 3 tips maak je van jouw slaapkamer een fijne, sfeervolle plek. Perfect om te ontspannen en je ogen te sluiten na een lange dag.

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

Slaapkamer idee 1: Hout en zachte materialen in slaapkamer

De materialen die je gebruikt in een ruimte, bepalen voor een groot deel de sfeer. We vertellen je graag welke materialen jij kan gebruiken en combineren om een gezelligere slaapkamer te maken.

Als we denken aan het woord ‘sfeervol’, denken wij meteen aan hout. Hout straalt een bepaalde warmte uit die elke kamer direct een stuk knusser maakt. Daarnaast heeft de natuurlijke uitstraling van hout ook een rustgevende werking. Perfect voor de slaapkamer! Je kunt hout op verschillende manieren toepassen in je slaapkamer. Ga bijvoorbeeld voor een mooi houten bed, een prachtige pvc vloer of houten nachtkastjes.

Andere materialen die voor meer sfeer zorgen, zijn velvet, wol, linnen en andere zachte stoffen. Deze aaibare stofjes kun je op allerlei manieren verwerken in je slaapkamer. Leg bijvoorbeeld een woelig vloerkleed onder of naast het bed. Dat ziet er niet alleen gezellig uit, maar voelt ook erg aangenaam als je op een koude morgen je bed uitstapt. Je kunt ook kiezen voor velvet overgordijnen, wollen plaids en zachte sierkussen om je slaapkamer knusser te maken. Combineer vooral verschillende materialen met elkaar en layer ze voor het beste resultaat.