Tapijt

Met tapijt, ook wel vloerbedekking genoemd, haal je het gevoel van ultiem comfort in huis. Het voelt lekker zacht en warm aan als je op blote voeten door het huis loopt. Bij Ten Cate Wonen en Slapen heb je keuze uit verschillende tapijten. Laagpolig, hoogpolig, effen, met een print. Wat voor vloerbedekking je ook zoekt, wij hebben het.

Laagpolig of hoogpolig tapijt

Wanneer je vloerbedekking in huis wil, moet je kiezen of je een laagpolige en hoogpolige variant wilt. Maar wat is het verschil tussen laagpolig en hoogpolig? En wat zijn de voor- en nadelen van beiden? We vertellen het je graag.

Wat is laagpolig tapijt?

Bij een laagpolig tapijt zijn de ‘haartjes’ (polen) die uit de vloerbedekking steken korter dan 1 centimeter. Laagpolige vloerbedekking heeft een strakke uitstraling. Het past daardoor perfect bij een minimalistische of klassieke woonstijl. Bij Ten Cate Wonen en Slapen vind je laagpolige tapijten in verschillende kleuren, patronen en materialen.

De voor- en nadelen van laagpolige vloerbedekking

  +  Geschikter wanneer je allergieën hebt
  +  Gemakkelijk schoon te houden
  +  Geluiddempend
  +  Meubels zijn gemakkelijker te verplaatsen
  –  Minder warm dan hoogpolige vloerbedekking
  –  Minder zacht dan hoogpolige vloerbedekking

Wat is hoogpolige vloerbedekking?

Bij hoogpolige vloerbedekking zijn de polen die uit het tapijt steken langer dan 1 centimeter. Door de lange haartjes voelt deze vloerbedekking heerlijk zacht en warm aan. Ideaal wanneer je graag op blote voeten door het huis loopt! Verder heeft hoogpolig tapijt vaak een luxe uitstraling. Bij ons heb je een uitgebreid assortiment aan hoogpolige tapijten om uit te kiezen.

De voor- en nadelen van hoogpolige vloerbedekking

  +  Voelt zacht aan
  +  Voelt warm aan
  +  Geluiddempend
  –  Meubels zijn lastiger te verplaatsen
  –  Stofzuigen gaat zwaarder
  –  Minder geschikt wanneer je last hebt van allergieën

Onderhoud van tapijt

Vloerbedekking heeft net als iedere andere vloer onderhoud nodig, maar in ruil daarvoor krijg je een comfortabel en luxueus gevoel dat geen enkele ander vloer kan evenaren. Bovendien is het onderhouden van vloerbedekking niet zo intensief als de meeste mensen denken. Wist je bijvoorbeeld dat 95% van de vlekken in tapijt te verwijderen is met water en een doek?

De belangrijkste regels voor tapijtverzorging

Het onderhouden van vloerbedekking is dus niet zo moeilijk. Toch zijn er wel een paar dingen die je moet weten om jouw vloer goed te verzorgen. Wij hebben de belangrijkste regels voor tapijtverzorging overzichtelijk voor jou op een rij gezet.

•  Houd vuil zoveel mogelijk buiten de deur door gebruik te maken van goede roosters, borstel- of schoonloopmatten.
•  Stofzuig de vloer minimaal 2 keer per week met een daarvoor bestemd opzetstuk.
•  Verwijder vlekken altijd direct. De meeste vlekken zijn met water weg te halen. Is de vlek hardnekkig? Gebruik dan speciale tapijtreiniger.