Visgraat vloer

Een mooie visgraat vloer past in vrijwel elke woonstijl en geeft je interieur een luxe uitstraling. Visgraat vloeren zijn tegenwoordig niet alleen meer van hout, maar er bestaat ook visgraat PVC, visgraat laminaat en visgraat vinyl. Deze vloeren zijn goedkoper dan houten vloeren én makkelijker te onderhouden. Bovendien zijn goede PVC visgraat vloeren niet van echt hout te onderscheiden. Ten Cate Wonen en Slapen heeft een uitgebreid aanbod, dus je vind altijd een vissengraat vloer die bij jou past.

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

Welke visgraat vloer moet ik kiezen?

Vissengraat vloeren zijn er in allerlei vormen en maten: hout, PVC, vinyl en laminaat. Welke vloer het beste bij jou past, hangt af van een aantal dingen. Denk aan je persoonlijke smaak, je budget, of je ondervloer egaal is, of je vloerverwarming wilt en waar je de vloer wilt leggen. We vertellen je graag meer over de populairste vissengraat vloeren, zodat jij beter kunt kiezen.

Laminaat visgraat

Wil je een visgraat vloer, maar wil je niet super veel geld kwijt zijn? Dan is laminaat een goede optie. Visgraat laminaat heeft de uitstraling van hout, maar dan voor een fijnere prijs dan een echte houten vloer. Ten Cate Wonen en Slapen heeft verschillende laminaat vloeren in het assortiment. Zo heb je keuze uit diverse kleuren en breedtes.

Droom je van een visgraat vloer in je badkamer? Dan is laminaat misschien niet de beste keuze. Niet elke laminaten vloer is namelijk vochtbestendig. Als er dan water op je vloer komt, kan het laminaat gaan krullen, waardoor het niet meer goed aansluit. Visgraat PVC of vinyl visgraat zijn dan betere opties voor in de badkamer.

Meer weten over laminaat

Visgraat PVC

Een visgraat PVC vloer is helemaal in. Ook wij gaan mee met deze trend en hebben een groot assortiment PVC vloeren van merken als Ambiant en Interfloor. Je hebt keuze uit talloze houtkleuren en verschillende plankbreedtes. Hierdoor kun je jouw visgraat vloer perfect afstemmen op jouw interieur.

Een kwaliteit PVC vloer lijkt enorm op echt hout, maar is onderhoudsvriendelijker. Het is makkelijk schoon te maken, is slijtvast en gaat lang mee. Bovendien is PVC vochtbestendig, waardoor het ook in badkamer gebruikt kan worden. Daarnaast is PVC geschikt voor vloerverwarming. Wel moet je er rekening mee houden dat PVC vaak gelegd moet worden op een geëgaliseerde ondervloer.

Meer lezen over PVC

Vinyl visgraat

Ben je op zoek naar een onderhoudsvrije visgraat vloer? Kies dan voor vinyl visgraat. De vloer is gemaakt van zeil, waardoor je het enorm makkelijk kan schoonmaken als de vloer vies is geworden. Ideaal als je kinderen of huisdieren hebt. Vinyl vloeren hebben nog meer voordelen. Zo heeft vinyl een geluiddempende werking en is het goed te combineren met vloerverwarming. Verder is vinyl waterdicht, dus je kunt het ook in de badkamer leggen. Daarnaast is het in heel veel prints te verkrijgen, waaronder visgraat. En dat allemaal voor een betaalbare prijs.

Ontdek vinyl vloeren

Visgraat vloer of Hongaarse punt?

Een visgraat patroon wordt nogal eens verward met een Hongaarse punt. Toch zijn het twee verschillende dingen en zorgen ze voor een andere uitstraling. Bij een visgraat vloer worden de planken in een hoek van 90 graden tegen elkaar gelegd. Het visgraat patroon is tijdloos en komt in bijna elk interieur tot zijn recht. Bij een Hongaarse punt worden de planken in een hoek van 45 tot 60 graden gelegd. Hierdoor oogt de Hongaarse punt wat klassieker dan een visgraat vloer. In onze woonwinkel hebben we zowel vloeren met visgraat patroon als met een Hongaarse punt. Kom snel langs om te ontdekken welke vloer het beste bij jou past.

Bekijk de route naar onze winkel