Vitrages

Vitrages, ook wel glasgordijnen genoemd, zijn gemaakt van een soepele, transparante stof. Vitragegordijnen worden vaak gebruikt om zonlicht een klein beetje te dimmen, zonder dat je het licht in een ruimte verliest. Daarnaast wordt deze raambekleding vaak ingezet als sfeermaker.

Glasgordijnen zijn ideaal om te combineren met andere raamdecoratie. We vertellen je graag hoe je dit kunt doen.

 

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

 

Waarom raamdecoratie combineren?

Elk soort raamdecoratie heeft unieke eigenschappen. Door raambekleding te combineren profiteer je van de voordelen van meerdere raamdecoraties. Zo ontstaan er nieuwe manieren om te spelen met lichtinval en privacy.  Ook kunnen bepaalde combinaties een isolerend of geluiddempend effect hebben.

Het combineren van raambekleding heeft niet alleen praktische voordelen, maar ook esthetische. Je kunt namelijk verschillende stoffen, kleuren en prints met elkaar combineren. Dit levert vaak prachtige resultaten op. Ook zorgen de combineerde raamdecoraties voor meer volume, wat een luxe uitstraling geeft.

 

Vitrages combineren

Vitrage is ideaal om te mixen met andere raambekleding. Wij vertellen je graag onze favoriete combinaties.

 

Vitrages met overgordijnen

Een klassieke combinatie is die van vitrage en overgordijnen. Lichtinval en privacy reguleren werkt met deze combinatie simpel, maar effectief. Sluit overdag de vitrages om hard licht te filteren, terwijl je kamer nog steeds gevuld wordt met licht. Ook behoefte aan privacy? Doe dan ook de overgordijnen dicht. Wil je deze raamdecoratie combi graag in de slaapkamer toepassen? Kies dan voor verduisterende overgordijnen. Deze gordijnencombinatie heeft ook een isolerende functie.

vitrages

Vitragegordijn met plisségordijnen

Als je vitragegordijnen met plisségordijnen combineert, kun je eindeloos experimenteren met de lichtinval en privacy. Vooral als je kiest voor top down bottom up. Je kunt de gordijnen dan zowel van boven als beneden openen en sluiten. Kies je ook nog voor vrijhangende plissés? Dat betekent dat je het gordijnen op elk punt vast kunt zetten, bijvoorbeeld in het midden van het raam. Dit geeft een speels effect. Met de plisségordijnen kun je lichtinval en privacy horizontaal reguleren, met de vitrages verticaal.

De combinatie van plissé en vitrage is ideaal voor woonkamers, eetkamers en werkkamers, omdat de gordijnen veel licht doorlaten. Vind je deze combinatie van raamdecoraties mooi voor de slaapkamer? Overweeg dan verduisterende dupligordijnen. Deze raambekleding lijkt qua uiterlijk erg op een plisségordijn, maar maakt je slaapkamer wel goed donker. Daarnaast isoleren dupligordijnen ook beter.

 

Vitrage met vouwgordijnen

Vind je het idee van vitrages en plisségordijnen leuk, maar wil je een iets strakkere look? Kies dan voor een combi met vouwgordijnen. De vouwgordijnen bewegen op en neer, terwijl de vitrage opzij beweegt. Hierdoor kun je goed de hoeveelheid binnenvallend licht en de inkijk reguleren.

Vouwgordijnen zijn in verschillende transparanties verkrijgbaar. Voor woonkamers, eetkamers, speelkamers en werkkamers raden we semi-transparante vouwgordijnen aan. Deze gordijnen bieden privacy, maar laten ook veel licht door. Je kunt er ook voor kiezen om de vouwgordijnen deels te openen of helemaal op te vouwen en de vitrage te sluiten om nog meer licht binnen te laten. Wil je de vouwgordijnen en vitrages in de slaapkamer gebruiken? Kies dan voor verduisterende vouwgordijnen en geniet van een goede nachtrust.

vitrages