Vouwgordijnen op maat

Vouwgordijnen zijn een mooie toevoeging aan elk interieur. De raamdecoratie voegt niet alleen sfeer toe, maar biedt ook praktische voordelen. Bij Ten Cate Wonen en Slapen maken we vouwgordijnen op maat. Je hebt ruime keuze uit diverse stoffen en kleuren, zodat je altijd een gordijn kunt vinden dat bij jouw woonstijl past.

Neem contact op  Stuur ons een mail Bel ons op 0525 – 65 15 63

Soorten vouwgordijnen

Een vouwgordijn is een soort raamdecoratie dat bestaat uit horizontale stroken. Met de bediening kun je de stroken als het ware invouwen om de gordijnen te openen en uitvouwen om de gordijnen te sluiten.

Er zijn verschillende soorten vouwgordijnen: transparante, semi-transparante en verduisterende vouwgordijnen.

Transparante vouwgordijnen

Transparante vouwgordijnen zijn perfect als je veel licht wil binnenlaten, maar het scherpe zonlicht wil dempen. Je kunt de dunne vouwgordijnen combineren met overgordijnen om meer diepte en sfeer te creëren. Bovendien profiteer je dan ook van de functionaliteiten van twee gordijnsoorten.

Lichtdoorlatende vouwgordijnen

Semi-transparante of lichtdoorlatende vouwgordijnen zijn iets dikker dan transparante gordijnen. Ze laten nog steeds veel licht door, maar bieden ook wat privacy. Zeker als het ’s avonds donker is en je de gordijnen sluit, zul je nauwelijks inkijk naar binnen hebben. Dit maakt deze raamdecoraties geschikt voor veel verschillende woonruimtes, zoals de woonkamer, eetkamer of hobbykamer.

Verduisterende vouwgordijnen

Verduisterende vouwgordijnen hebben een speciale coating aan de achterkant die licht blokkeert en warmte deels tegenhoudt. Door je vouwgordijnen op maat te laten maken, wordt de kans op kieren en invallend licht nog kleiner. Hierdoor is het verduisterende vouwgordijn ideaal voor slaapkamers.

Overdag geniet je van sfeervolle raambekleding en ’s nachts kom je helemaal tot rust in je donkere slaapkamer.

De voordelen van vouwgordijnen op maat

Op maat gemaakte vouwgordijnen brengen verschillende voordelen met zich mee. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.